изработка на сайт
изработка на уеб сайт
seo оптимизация
Продължете към съдържанието
Начало » Автентичното италианско тесто за пица

Автентичното италианско тесто за пица

История на автентичното италианско тесто за пица и как да си го направим в домашни условия. Автентична италианска кухня от La Pala Варна

Ако четете тази статия, значи има вероятност да обичате пица. И кой може да Ви вини? 

 

Почти невъзможно е да устоите на горещо парче пица с мека (но леко хрупкава) коричка, прясно сирене моцарела, свеж аромат на доматен сос и любимите Ви добавки… 

 

Докато повечето хора са заети да обсъждат вечните спорове за това дали ананасът се слага на пица или не, какъв вид пеперони са най-подходящи за италианска пица, колко сирене трябва да се слага и коя е най-добрата рецепта за доматен сос, истинските почитатели на пицата знаят коя е най-важната част. 

 

Факт е, че ако попитате повечето професионални пицари коя е най-важната част от рецептата им за пица, те няма да говорят за топингите, а ще Ви кажат, че това е тестото!

 

Макар че американците са склонни да се интересуват повече от това какви гарнитури се слагат на пицата, традиционните италиански пици, като например неаполитанските пици, се основават на проста и висококачествена рецепта за автентично . 

 

Произходът на италианското тесто за пица…

 

Историята на автентичното италианско тесто за пица е доста дълга. Тя води началото си от традиционните начини за приготвяне на плоски хлябове. Плоският хляб е бил изключително разпространен в района на Средиземноморието (и все още е).

 

Съвременна Италия е известна с това, че разполага с едни от най-добрите земеделски земи в Средиземноморския регион, в резултат на което процъфтяват производството на домати и млечни продукти.

 

Не след дълго първите италианци започнали да комбинират доматен сос с прясно сирене и да ги използват като гарнитура за топлите си плоски хлябове, изпечени на фурна. 

 

Така Италия се превръща в родината на пицата

 

В малка степен пицата може да се намери в почти всяка голяма държава. Всъщност много култури дори придават на ястието свой собствен облик, като добавят към пицата добавки от своите страни. 

 

Домашно италианско тесто за пица

 

Как да приготвите автентичното италианско тесто за пица? Най-класическото, най-разпространеното и перфектно за приготвяне у дома за няколко часа.

 

Италианското тесто за пица е основна рецепта, характерна за италианската кухня. Представлява втасало тесто, приготвено от брашно, вода, мая, олио и сол.

 

Тестото за пица трябва да втаса за около 4 часа. Така че можете да организирате приготвянето му през деня и да му се насладите вечерта с предпочитаните от вас топинги.

 

От домашна кръгла пица или класическата правоъгълна пица на баба. 

 

До пица Неаполитана с корнишони. Или хрупкавата, тънка римска пица.

 

Можете да приготвите автентично италианско тесто за пица, точно като това в местната пицария

 

Меко и ароматно, но в същото време леко и лесно за храносмилане.

 

Съставки за италианско тесто за пица:

Дози за една кръгла тава за печене с диаметър 36 см. Това е около 450 г тесто за пица.

• 370 г (3 чаши) брашно “00” с поне 12% протеин.
• 250 мл. (1 чаша) вода
• 15 г (1 супена лъжица) екстра върджин зехтин
• 6 г (1 чаена лъжичка) фина сол
• 3 г (1 чаена лъжичка) активна суха мая

 

И накрая ще можете с лекота да приготвяте изкусна автентична италианска пица у дома!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж локация Обаждане