изработка на сайт
изработка на уеб сайт
seo оптимизация
Продължете към съдържанието
Начало » Отличителните ястия на италианските региони

Отличителните ястия на италианските региони

Фокача, тирамису, месни плата и други ястия от италианските региони може да поръчате и опитате в пицария La Pala

Фокача, пикантен колбас – какво ли още може да намери човек в италианските региони?

Най-трудното нещо при пътуването в Италия е че нямате време да обиколите всяка част на страната и да опитате местната италианска кухня от всеки един от 16-те региона. От местни специалитети до най-добрите сезонни деликатеси, разнообразието е толкова голямо, че ще Ви трябват много повече от няколко дни, за да пробвате от всичко.

Но спокойно, ние изготвихме малък списък с италиански храни от различните региони като голяма част от тях можете да опитате в пицария La Pala.

Фокача от Северна Италия

Започваме със Северна Италия и регионите Лингурия и Тоскана. Там ще откриете една от най-старите и устояла на времето храни. Това е неповторимата италианска фокача.

С корени още от преди Римската империя и етруската цивилизация, този вид плосък хляб е колкото семпъл, толкова и вкусен. Всеки регион се отличава със свой специфичен вкус. Но това, което ги обединява са съставките – брашно, вода, мая, олио и щипка любов.

Италианската фокача е идеална за консумиране както самостоятелно, така и да й добавите различни съставки, за да получите един превъзходен сандвич.  

Фокача, тирамису, месни плата и други ястия от италианските региони може да поръчате и опитате в пицария La Pala

Италиански десерт от Венето

Ще останем още малко в северната част, но този път отиваме на изток към региона Венето. С красивите градове Венеция и Верона, този регион е известен и с предполагаемото родно място на обичаното от всички тирамису – град Тревизо. 

Измамно простото за приготвяне тирамису е може би най-популярният десерт след вечеря в страната. Десертът представлява непечено парфе с редуващи се слоеве от мекото, леко сладко сирене маскарпоне и напоени с кафе бишкоти. 

Тирамису, месни плата и други ястия от италианските региони може да поръчате и опитате в пицария La Pala

Предложение за есента от Тоскана

Време е да продължим към Централна Италия към добре познатият регион за много хора – Тоскана. Това ястие в миналото е било част от диетата на бедното население, но това не означава, че отстъпва по вкус на останалите предложения от италианската кухня.

Става въпрос за супата Риболита. Тя се приготвя от зеленчуци, хляб и остатъчен бульон.  В Тоскана ястието е особено популярно през есента, когато реколтата от зеленчуците е богата и хората искат нещо хранително. 

Нещо пикантно в Южна Италия

Нека да обърнем внимание и на южната част на Италия. Това, което отличава областта Калабрия, са характерните за региона люти чушки („пеперончино“). Те придават лека пареща топлина на пикантния колбас Калабро. Това месо е страхотен акцент в плато италиански колбаси, както и в съчетание с паста, на която да придава възхитителен пикантен вкус. Областта Калабрия лесно може да се запомни като „върха на ботуша“. Там италианците нямат нищо против да добавят пиперливост към своята храна. 

Фокача, тирамису, месни плата и други ястия от италианските региони може да поръчате и опитате в пицария La Pala

И така, заедно направихме едно кратко пътуване из красивата и ароматна Италия. А ако това не Ви беше достатъчно, ще се радваме да ни посетите в пицария La Pala, за да задоволите своето любопитно небце за нови места и преживявания. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж локация Обаждане