изработка на сайт
изработка на уеб сайт
seo оптимизация
Продължете към съдържанието
Начало » Черно тесто за пица и ползите от активен въглен в него

Черно тесто за пица и ползите от активен въглен в него

Черно тесто за пица от пицария La Pala Варна, пицария La Pala, пицария Ла Пала, пицария варна

Черно тесто за пица и ползите от активен въглен в него

Напоследък, като моден тренд все повече се налага и влагането на активен въглен за приготвянето на черно тесто за пица. Независимо дали са Неаполитана, или Пинса Романа, те стават красиви и контрастни, заради черното тесто, което се получава и води до редица ползи за организма.

Активният въглен е универсален природен лек. Като се прикрепва към токсините, той предотвратява абсорбирането им в стомаха.

Той няма вкус, което не променя и вкуса на черната пица и се активира при висока температура.

У нас основно е познат, като средство за лечение на различни отравяния, но заради мощните си свойства за изчистване на токсините, може да бъде полезен и за редица други случаи. Той подобрява бъбречната функция и намалява нивата на холестерола, помага в грижата за кожата и има антиейджинг ефект.

Нека се върнем малко по назад в историята. Първите данни за пица, или плосък хляб гарниран с домати и сирена датират от края на 18-ти и началото на 19-ти век.

Най-известната пица в света е Маргарита, а пицата като цяло е най-популярната италианска храна. В днешно време има голямо разнообразие от видове, като освен класическите има и нови, модерни стилове пица.

Пица Неаполитана е най-разпространена в световен мащаб. Тя представлява тънка, кръгла пица борд, гарнирана по различни начини. Произлиза от Неапол, приготвена в чест на съпругата на италианския крал Умберто I – Маргарита Савойска, заради което носи това име.

Пица Пинса Романа се отличава с леко издължената си овална форма и висока хидратация (80%-85% вода) на тестото, с което се приготвя.

В класическата рецепта се смесват различни видове брашна и тестото е с по-бавна ферментация. Процесът на втасване е около 40 часа, понякога и повече. Това прави пицата Пинса Романа лека и лесно смилаема.

 

Разгледайте и някои от невероятно вкусните ни предложения в предлаганото от нас меню!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж локация Обаждане